Весна! Експериментуємо!
Не чекайте, коли закінчите інститут, коли народяться діти. Досить чекати, коли почнете працювати, коли підете на пенсію, коли одружитеся, розлучитеся. Не чекайте вечора п'ятниці, ранку неділі, покупки нової машини, нової квартири. Не чекайте весни, літа, осені, зими. Хвилини щастя - дорогоцінні, це не кінцевий пункт подорожі, а сама подорож. Працюйте - не тільки заради грошей, любіть - не в очікуванні розставань. Найжахливіша помилка, яку ви можете зробити - це все життя гнатися за цілями, не помічаючи як повз вас пробігає ваше життя.
Весна - час очищення. Використовуємо злаки.
Пшоно - дуже цінна крупа: крім поживних властивостей, вона впливає на весь організм і входить до складу різних лікувальних дієт.
Пшоно дає організму енергію і виводить з нього зайві мінеральні солі. Його корисно їсти тим, хто схильний до ожиріння, а також тим, чия мета - схуднути, не вдаючись до жорстких дієт. Пшоно зовсім не відкладається в жир, і навіть навпаки, виводить його з організму. Пшоно нормалізує кров'яний тиск, благотворно впливає на роботу серця, нирок і допомагає при багатьох інших захворюваннях.
Приготування каші для очищення.
* Пшоно промити в теплій воді 4-5 разів, залити великою кількістю води (як на макарони), закип'ятити і варити до напівготовності, потім воду злити.
* У проварену крупу покласти сіль, цукор, молоко, трохи вершкового масла, розмішати в посуді з товстими стінками.
* Запікати в духовці до готовності. Зверху повинна утворитися рум'яна кірочка.
Цю кашу запас готувати можна, потрібно з'їсти її протягом доби. Розігрівати її не рекомендується - вона після підігріву втрачає свої лікувальні властивості.
Пшоняна каша - індикатор стану шлунка. Якщо хочете перевірити роботу шлунково-кишкового тракту, їжте кашу з пшоняної крупи. З'явилася печія - значить, у вас підвищена кислотність.




Немає коментарів:
Дописати коментар