неділю, 19 жовтня 2014 р.

16 КРАЩИХ РЕЦЕПТІВ ОСВІЖАЮЧИХ ЛИМОНАДІВ

16 КРАЩИХ РЕЦЕПТІВ ОСВІЖАЮЧИХ ЛИМОНАДІВ


ЗБЕРЕЖИ НА СТІНУ, ЩОБ НЕ ВТРАТИТИ))

1. Персиковий лимонад
2. Чорничний лимонад
3. Домашній вишневий лимонад
4. Цитрусовий лимонад
5. Солодкий грушевий лимонад
6. Кавуново-малиновий лимонад
7. Грейпфрутовий лимонад
8. Солодкий і пряний імбирний лимонад
9. М'ятний лимонад
10. Огірковий м'ятний лимонад
11. Лимонад з розмарином
12. Мексиканський лимонад
13. Полуничний лимонад
14. Кокосовий лимонад
15. Лимонно-апельсиновий лимонад
16. Кавуновий лимонад

Рецепти:

1. Персиковий лимонад

Інгредієнти:
● 3 персика, очищених і нарізаних
● ¾ Чашки цукру
● 1 чашка лимонного соку
● 5 чашок води

Приготування:
1. У невеликій каструлі довести до кипіння персики, цукор і воду.
2. Зменшити вогонь і варити, поки цукор повністю не розчиниться, близько 10 хвилин.
3. Перелити суміш у блендер і подрібнити до однорідної маси.
4. Потім пропустити через сито або марлю і дати повністю охолонути.
5. Як тільки остигне, додати лимонний сік і перемішати.
6. Лимонад подавати охолодженим.

2. Чорничний лимонад

Інгредієнти:
● 1 чашка чорниці, замороженої або свіжої
● 3 лимона
● 3/4 чашки цукру
● 3 1/2 чашки води

Приготування:
1. Лимон розрізати кожен на 3 частини. Помістити в каструлю разом з іншими інгредієнтами. Не потрібно вичавлювати сік або видаляти насіння з лимонів, покладіть їх цілком..
2. Довести суміш до кипіння. Потім варити на середньому вогні 15 хвилин, не доводячи до кипіння. Кількість води повинна зменшитися, в результаті у Вас вийде 3 чашки сиропу.
3. Процідити суміш і дати охолонути. Якщо потрібно, додайте більше води, а потім поставте в холодильник. Подавати з замороженими ягодами і кубиками льоду.

3. Домашній вишневий лимонад

Інгредієнти:
● 3 столові ложки цукру
● ¼ Чашки лимонного соку (приблизно з 2 лимонів)
● 1 ½ чашки холодної води
● ¾ Чашки льоду
● 6 вишень, кісточки видалити

Приготування:
Помістити всі інгредієнт в блендер і змішати протягом 30 секунд.

4. Цитрусовий лимонад

порція: десь 7 чашок

Інгредієнти:
● 4 чашки питної води ( або більше\менше, за смаком)
● 1 чашка свіжого апельсинового соку
● 1\2 чашки свіжовичавленого грейпфрутового соку
● 1 чашка свіжовичавленого лимонного соку
● 5 столових ложок сиропу Агави ( або більше, за смаком)
● 1 чашка цитрусових, порізаних на кружечки, для прикраси ( лимон, апельсин, грейпфрут)
● лід

Приготування:
1. Ретельно перемішати всі інгредієнти і додати лід.

5. Солодкий грушевий лимонад

Інгредієнти:
● 3 чашки води
● ½ Чашки цукру
● 2 груші, очищені і нарізані
● ½ -1 чашка лимонного соку за смаком
● 1 чашка гарячої води

Приготування:
1. Подрібнити в блендері груші, цукор і ½ чашки лимонного соку до однорідної маси.
2. Процідити суміш через сито. Пюре, що залишилися в ситі, перекласти в окрему миску.
3. Змішати пюре з 1 чашкою гарячої кип'яченої води. Дати суміші охолонути, потім ще раз процідити через сито. Видалити залишки з сита.
4. Змішати 3 чашки води з двома порціями грушевої води.
5. Подавати напій охолодженим, додавши лід і прикрасивши гілочкою м'яти або базиліка.

6. Кавуново-малиновий лимонад

Інгредієнти:
● 6 склянок кавуна, нарізаного кубиками (кісточки вибрати заздалегідь)
● ¼ Склянки малини
● 1 склянку води
● 1/3 склянки цукру
● ½ Склянки лимонного соку

Приготування:
Воду, кубики кавуна і малину збити в блендері. Процідити через дрібне сито. Додати цукор, сік лимона і охолодити протягом години в холодильнику. Можна подавати до столу!

7. Грейпфрутовий лимонад

Інгредієнти:
● 2 грейпфрута
● 6 столових ложок цукру трохи для прикраси
● вода
● лід
● м'ята для прикраси

Приготування:
Розрізати грейпфрути навпіл і видавити весь сік, потім процідити його, щоб позбутися від м'якоті. Додати цукор і заважати до повного його розчинення. Потім влити воду (для приємного освіжаючого лимонаду використовуєте 1/3 соку грейпфрута 2/3 чашки холодної води). Прикрасити стакан цукром, додати лід, лимонад і гілочку м'яти.

8. Солодкий і пряний імбирний лимонад

Інгредієнти:
● 1/2 чашки лимонного соку
● 3 1/2 чашки холодної води
● 1/4 чашки зацукрованого імбиру
● стевія або цукор за смаком
● лимонні шматочки для прикраси, необов'язково

Приготування:
Змішати лимон, воду і імбир в блендері до однорідної маси. Додати стевії або цукор за смаком. Подавати з льодом і шматочками лимона.

9. М'ятний лимонад

Інгредієнти:
● 2-3 лимона,
● 2.5 літра води,
● 1 невеликий пучок м'яти,
● 0.5 склянки цукру

Приготування:
З лимонів вичавити сік через насадку для цитрусових.
Воду закип'ятити з цукром, додати від кірки лимона і м'яти, проварити 5-7 хвилин, потім каструлю занурити в ємність з холодною водою і дати повністю охолонути.
Прибрати з остиглого сиропу м'яту і лимонні кірки, сироп процідити в глечик, додати вичавлений лимонний сік, перемішати, добре охолодити. Напій виходить дуже смачний і освіжаючий, з тонким м'ятним ароматом.

10. Огірковий м'ятний лимонад

Інгредієнти:
● 2-3 великих огірка
● 3 склянки свіжовичавленого лимонного соку
● 1 пучок м'яти (приблизно 2 1/2 склянки)
● 3 склянки холодної води
● 1 1/2 склянки цукру

Приготування:
1. Додати в каструлю воду (1 склянка) і цукор, варити на середньому вогні до закипання. Остудити.
2. Змішати приготований сироп, очищені і порізані огірки, сік лимона і м'яту в блендері до стану пюре. Перелити пюре через сито в глечик. Розбавити водою.

11. Лимонад з розмарином

Інгредієнти:
● 4-6 середнього розміру лимонів (на 1 чашку соку)
● лимонні часточки, для прикраси
● 4 гілочки розмарину (плюс трохи для прикраси)
● 1 чашка цукру
● 6 чашок води

Приготування:
1. У невеликій каструлі змішати 2 чашки води і цукор. Варити на середньому вогні, постійно помішуючи, поки цукор не розчиниться.
2. Як тільки цукор розчинився, зняти з вогню і додати 4 гілочки розмарину. Залишити мінімум на 2 години, щоб розкрився смак. Видалити розмарин.
3. Вичавити сік з 5 лимонів. Повинна вийти 1 чашка соку.
4. В графині змішати лимонний сік, підсолоджену воду і холодну воду, що залишилася (4 чашки).
5. Подавати з льодом, додавши кілька шматочків лимона і гілочок розмарину.

12. Мексиканський лимонад

Інгредієнти:
● ківі - 1 шт
● зелений виноград без кісточок - 20-25 шт
● яблучний сік - 2 склянки
● лід - 1 стакан

Приготування:
1. Ківі помити й очистити від шкірки, виноград помити.
2. Ківі і виноград дрібно порубати в комбайні або частіше блендера. Додати яблучний сік, ретельно перемішати.
3. У склянки покласти по півсклянки льоду (подрібнений або кусковий), залити приготовленим лимонадом, перемішати ложкою. Можна прикрасити виноградинами і кружечками ківі.

Це цікаво:
якщо використовувати при приготуванні цього лимонаду свіжовичавлений яблучний сік, то коктейль чудово підійде для дієтичного і здорового харчування, так як не буде містити цукор і консервантів, які містить покупної яблучний сік.

13. Полуничний лимонад

Інгредієнти:
● свіжовичавлений сік 6 лимонів
● 2 чашки полуниці (450 гр.)
● 4 чашки води
● 1/2 чашки цукру

Приготування:
1. Лимонний сік додати в глечик (десь на 2 літри).
2. Полуницю і 2 чашки води додати в блендер і подрібнити до однорідної маси.
Потім додати в глечик.
3. Додати цукор і воду, що залишилася в невелику каструлю або
ківш з кришкою, варити, поки цукор не розчиниться. Дати охолонути і додати в глечик.
4. Долити води, щоб глек був повним і перемішати.

14. Кокосовий лимонад

Інгредієнти:
● сік ананасовий - 350 мл
● сироп банановий (зелений) - 50 мл
● молоко кокосове - 60 мл
● виноград (червоний) - 60 г
● цукор (тростинний цукор) - 1 ч. л.
● лід (кубиками) - 500 г

Приготування:
Наповніть глечик льодом на 2/3 об'єму. Покладіть в шейкер цукор, налийте кокосове молоко, 300 мл ананасового соку, банановий сироп, додайте лід з глечика і збийте. Перелийте через стрейнер в глечик, долийте ананасовий сік, розмішайте коктейльної ложечкою. Прикрасьте ягодами винограду.

15. Лимонно-апельсиновий лимонад

Інгредієнти:
● вода 0, 5 л
● цукор 300 г
● апельсин 2 шт.
● 3 шт. лимон

Приготування:
1. З'єднати цукор з водою, довести до кипіння.
2. Апельсин і 2 лимона нарізати часточками.
3. Покласти в киплячий сироп, і кип'ятити 5-7 хвилин.
4. Потім процідити. Вичавити сік з лимона і апельсина в готовий охолоджений сироп, остудити.
5. При подачі розлити лимонно-апельсиновий напій, наповнюючи їх на 1/3 об'єму, додавши крижаної води або звичайної води, додавши кубики льоду. Зберігається сироп до 5 днів, приблизно 10 порцій.

16. Кавуновий лимонад

Інгредієнти:
● 2 чашки води
● 2 чашки кавуна без насіння
● сік 2 лимонів
● 1 столова ложка сиропу агави або кленового

Приготування:
1. Змішати всі інгредієнти в блендері до однорідної маси.
2. Додати лід.
16 КРАЩИХ РЕЦЕПТІВ ОСВІЖАЮЧИХ ЛИМОНАДІВ
16 КРАЩИХ РЕЦЕПТІВ ОСВІЖАЮЧИХ ЛИМОНАДІВ
16 КРАЩИХ РЕЦЕПТІВ ОСВІЖАЮЧИХ ЛИМОНАДІВ
16 КРАЩИХ РЕЦЕПТІВ ОСВІЖАЮЧИХ ЛИМОНАДІВ
16 КРАЩИХ РЕЦЕПТІВ ОСВІЖАЮЧИХ ЛИМОНАДІВ
16 КРАЩИХ РЕЦЕПТІВ ОСВІЖАЮЧИХ ЛИМОНАДІВ
16 КРАЩИХ РЕЦЕПТІВ ОСВІЖАЮЧИХ ЛИМОНАДІВ
16 КРАЩИХ РЕЦЕПТІВ ОСВІЖАЮЧИХ ЛИМОНАДІВ

Немає коментарів:

Дописати коментар