16 КРАЩИХ РЕЦЕПТІВ ОСВІЖАЮЧИХ ЛИМОНАДІВ
ЗБЕРЕЖИ НА СТІНУ, ЩОБ НЕ ВТРАТИТИ))
1. Персиковий лимонад
2. Чорничний лимонад
3. Домашній вишневий лимонад
4. Цитрусовий лимонад
5. Солодкий грушевий лимонад
6. Кавуново-малиновий лимонад
7. Грейпфрутовий лимонад
8. Солодкий і пряний імбирний лимонад
9. М'ятний лимонад
10. Огірковий м'ятний лимонад
11. Лимонад з розмарином
12. Мексиканський лимонад
13. Полуничний лимонад
14. Кокосовий лимонад
15. Лимонно-апельсиновий лимонад
16. Кавуновий лимонад
Рецепти:
1. Персиковий лимонад
Інгредієнти:
● 3 персика, очищених і нарізаних
● ¾ Чашки цукру
● 1 чашка лимонного соку
● 5 чашок води
Приготування:
1. У невеликій каструлі довести до кипіння персики, цукор і воду.
2. Зменшити вогонь і варити, поки цукор повністю не розчиниться, близько 10 хвилин.
3. Перелити суміш у блендер і подрібнити до однорідної маси.
4. Потім пропустити через сито або марлю і дати повністю охолонути.
5. Як тільки остигне, додати лимонний сік і перемішати.
6. Лимонад подавати охолодженим.
2. Чорничний лимонад
Інгредієнти:
● 1 чашка чорниці, замороженої або свіжої
● 3 лимона
● 3/4 чашки цукру
● 3 1/2 чашки води
Приготування:
1. Лимон розрізати кожен на 3 частини. Помістити в каструлю разом з іншими інгредієнтами. Не потрібно вичавлювати сік або видаляти насіння з лимонів, покладіть їх цілком..
2. Довести суміш до кипіння. Потім варити на середньому вогні 15 хвилин, не доводячи до кипіння. Кількість води повинна зменшитися, в результаті у Вас вийде 3 чашки сиропу.
3. Процідити суміш і дати охолонути. Якщо потрібно, додайте більше води, а потім поставте в холодильник. Подавати з замороженими ягодами і кубиками льоду.
3. Домашній вишневий лимонад
Інгредієнти:
● 3 столові ложки цукру
● ¼ Чашки лимонного соку (приблизно з 2 лимонів)
● 1 ½ чашки холодної води
● ¾ Чашки льоду
● 6 вишень, кісточки видалити
Приготування:
Помістити всі інгредієнт в блендер і змішати протягом 30 секунд.
4. Цитрусовий лимонад
порція: десь 7 чашок
Інгредієнти:
● 4 чашки питної води ( або більше\менше, за смаком)
● 1 чашка свіжого апельсинового соку
● 1\2 чашки свіжовичавленого грейпфрутового соку
● 1 чашка свіжовичавленого лимонного соку
● 5 столових ложок сиропу Агави ( або більше, за смаком)
● 1 чашка цитрусових, порізаних на кружечки, для прикраси ( лимон, апельсин, грейпфрут)
● лід
Приготування:
1. Ретельно перемішати всі інгредієнти і додати лід.
5. Солодкий грушевий лимонад
Інгредієнти:
● 3 чашки води
● ½ Чашки цукру
● 2 груші, очищені і нарізані
● ½ -1 чашка лимонного соку за смаком
● 1 чашка гарячої води
Приготування:
1. Подрібнити в блендері груші, цукор і ½ чашки лимонного соку до однорідної маси.
2. Процідити суміш через сито. Пюре, що залишилися в ситі, перекласти в окрему миску.
3. Змішати пюре з 1 чашкою гарячої кип'яченої води. Дати суміші охолонути, потім ще раз процідити через сито. Видалити залишки з сита.
4. Змішати 3 чашки води з двома порціями грушевої води.
5. Подавати напій охолодженим, додавши лід і прикрасивши гілочкою м'яти або базиліка.
6. Кавуново-малиновий лимонад
Інгредієнти:
● 6 склянок кавуна, нарізаного кубиками (кісточки вибрати заздалегідь)
● ¼ Склянки малини
● 1 склянку води
● 1/3 склянки цукру
● ½ Склянки лимонного соку
Приготування:
Воду, кубики кавуна і малину збити в блендері. Процідити через дрібне сито. Додати цукор, сік лимона і охолодити протягом години в холодильнику. Можна подавати до столу!
7. Грейпфрутовий лимонад
Інгредієнти:
● 2 грейпфрута
● 6 столових ложок цукру трохи для прикраси
● вода
● лід
● м'ята для прикраси
Приготування:
Розрізати грейпфрути навпіл і видавити весь сік, потім процідити його, щоб позбутися від м'якоті. Додати цукор і заважати до повного його розчинення. Потім влити воду (для приємного освіжаючого лимонаду використовуєте 1/3 соку грейпфрута 2/3 чашки холодної води). Прикрасити стакан цукром, додати лід, лимонад і гілочку м'яти.
8. Солодкий і пряний імбирний лимонад
Інгредієнти:
● 1/2 чашки лимонного соку
● 3 1/2 чашки холодної води
● 1/4 чашки зацукрованого імбиру
● стевія або цукор за смаком
● лимонні шматочки для прикраси, необов'язково
Приготування:
Змішати лимон, воду і імбир в блендері до однорідної маси. Додати стевії або цукор за смаком. Подавати з льодом і шматочками лимона.
9. М'ятний лимонад
Інгредієнти:
● 2-3 лимона,
● 2.5 літра води,
● 1 невеликий пучок м'яти,
● 0.5 склянки цукру
Приготування:
З лимонів вичавити сік через насадку для цитрусових.
Воду закип'ятити з цукром, додати від кірки лимона і м'яти, проварити 5-7 хвилин, потім каструлю занурити в ємність з холодною водою і дати повністю охолонути.
Прибрати з остиглого сиропу м'яту і лимонні кірки, сироп процідити в глечик, додати вичавлений лимонний сік, перемішати, добре охолодити. Напій виходить дуже смачний і освіжаючий, з тонким м'ятним ароматом.
10. Огірковий м'ятний лимонад
Інгредієнти:
● 2-3 великих огірка
● 3 склянки свіжовичавленого лимонного соку
● 1 пучок м'яти (приблизно 2 1/2 склянки)
● 3 склянки холодної води
● 1 1/2 склянки цукру
Приготування:
1. Додати в каструлю воду (1 склянка) і цукор, варити на середньому вогні до закипання. Остудити.
2. Змішати приготований сироп, очищені і порізані огірки, сік лимона і м'яту в блендері до стану пюре. Перелити пюре через сито в глечик. Розбавити водою.
11. Лимонад з розмарином
Інгредієнти:
● 4-6 середнього розміру лимонів (на 1 чашку соку)
● лимонні часточки, для прикраси
● 4 гілочки розмарину (плюс трохи для прикраси)
● 1 чашка цукру
● 6 чашок води
Приготування:
1. У невеликій каструлі змішати 2 чашки води і цукор. Варити на середньому вогні, постійно помішуючи, поки цукор не розчиниться.
2. Як тільки цукор розчинився, зняти з вогню і додати 4 гілочки розмарину. Залишити мінімум на 2 години, щоб розкрився смак. Видалити розмарин.
3. Вичавити сік з 5 лимонів. Повинна вийти 1 чашка соку.
4. В графині змішати лимонний сік, підсолоджену воду і холодну воду, що залишилася (4 чашки).
5. Подавати з льодом, додавши кілька шматочків лимона і гілочок розмарину.
12. Мексиканський лимонад
Інгредієнти:
● ківі - 1 шт
● зелений виноград без кісточок - 20-25 шт
● яблучний сік - 2 склянки
● лід - 1 стакан
Приготування:
1. Ківі помити й очистити від шкірки, виноград помити.
2. Ківі і виноград дрібно порубати в комбайні або частіше блендера. Додати яблучний сік, ретельно перемішати.
3. У склянки покласти по півсклянки льоду (подрібнений або кусковий), залити приготовленим лимонадом, перемішати ложкою. Можна прикрасити виноградинами і кружечками ківі.
Це цікаво:
якщо використовувати при приготуванні цього лимонаду свіжовичавлений яблучний сік, то коктейль чудово підійде для дієтичного і здорового харчування, так як не буде містити цукор і консервантів, які містить покупної яблучний сік.
13. Полуничний лимонад
Інгредієнти:
● свіжовичавлений сік 6 лимонів
● 2 чашки полуниці (450 гр.)
● 4 чашки води
● 1/2 чашки цукру
Приготування:
1. Лимонний сік додати в глечик (десь на 2 літри).
2. Полуницю і 2 чашки води додати в блендер і подрібнити до однорідної маси.
Потім додати в глечик.
3. Додати цукор і воду, що залишилася в невелику каструлю або
ківш з кришкою, варити, поки цукор не розчиниться. Дати охолонути і додати в глечик.
4. Долити води, щоб глек був повним і перемішати.
14. Кокосовий лимонад
Інгредієнти:
● сік ананасовий - 350 мл
● сироп банановий (зелений) - 50 мл
● молоко кокосове - 60 мл
● виноград (червоний) - 60 г
● цукор (тростинний цукор) - 1 ч. л.
● лід (кубиками) - 500 г
Приготування:
Наповніть глечик льодом на 2/3 об'єму. Покладіть в шейкер цукор, налийте кокосове молоко, 300 мл ананасового соку, банановий сироп, додайте лід з глечика і збийте. Перелийте через стрейнер в глечик, долийте ананасовий сік, розмішайте коктейльної ложечкою. Прикрасьте ягодами винограду.
15. Лимонно-апельсиновий лимонад
Інгредієнти:
● вода 0, 5 л
● цукор 300 г
● апельсин 2 шт.
● 3 шт. лимон
Приготування:
1. З'єднати цукор з водою, довести до кипіння.
2. Апельсин і 2 лимона нарізати часточками.
3. Покласти в киплячий сироп, і кип'ятити 5-7 хвилин.
4. Потім процідити. Вичавити сік з лимона і апельсина в готовий охолоджений сироп, остудити.
5. При подачі розлити лимонно-апельсиновий напій, наповнюючи їх на 1/3 об'єму, додавши крижаної води або звичайної води, додавши кубики льоду. Зберігається сироп до 5 днів, приблизно 10 порцій.
16. Кавуновий лимонад
Інгредієнти:
● 2 чашки води
● 2 чашки кавуна без насіння
● сік 2 лимонів
● 1 столова ложка сиропу агави або кленового
Приготування:
1. Змішати всі інгредієнти в блендері до однорідної маси.
2. Додати лід.
Немає коментарів:
Дописати коментар